En studioinspelning skall inte kosta mer än en sånglektion.

Är du en av alla sångare eller sångerskor som lägger 800 kronor i veckan  på sånglektioner? Du kanske skall hoppa över en sånglektion nästa gång och testa att sjunga i en professionell studio istället.

Summer Night Records ~ Studio har, i vanliga fall, en timtaxa på 1.700 kronor, men för sångstuderande, sångare med ”begränsad budget”   som ändå vill sjunga i en professionell studio har vi specialpris till 800 kr för en timma. Och man hinner mycket på en timma, och bli bättre vecka efter vecka.

Tanken är att en timma i studion inte skall kosta mer än en sånglektion ~ att man då och då ~ eller till och med varje vecka skall kunna spela in i en studio, precis som när man tar sånglektioner istället sjunger i studio. På så sätt få rutin på att vara i studio, höra sig själv i olika mikrofoner. Studioinspelningen blir i sig en del av ens utveckling ~ man får rutin på att stå i studio.
Men bäst av allt!, man samlar ihop en rad inspelningar att skicka till skivbolag, låtskrivare och tävlingar!

Tänk dig själv. Du sjunger in en ny demo varje vecka. Efter tio veckor har du tio stycken demo som bara blir bättre och bättre.

Vi har självklart tusentals musikbakgrunder att sjunga till, i stort sett alla kända låtar finns att sjunga här.

Summer Night Records ~ Studio är i första hand en studio just för sång, vi har satsat på det bästa tekniken av världsklass, vi har fina mikrofoner, mikrofonförstärkare, ljudkort och referenshögtalare. Bara en mikrofonsladd hos oss kostar lika mycket som en hygglig mikrofon i musikaffären.

Vi har en uppsättning hörlurar som alla har sina egenskaper för att just skall kunna kännas skönt för sångare eller sångerskan.

Så det är egentligen bara att ringa och boka eller skicka ett mail, och pröva på. Kontakta oss nedan…

Så här går det till. 

Du har meddelat vilken sång du vill sjunga så när du kommer är allt förberett. Om du är här för första gången så prövar vi din röst med några olika mikrofoner,  du får själv tycka till och lyssna i vilken mikrofon din sång låter bäst.

Du får sjunga några tagningar, sjunga om, testa.

Den sista kvarten sätter vi oss ner och mixar ihop sången, lägger på reverb, eko och gör en mastering av din låt och mixar ner till en mp3 som du får med dig hem, eller skickat på mail.

Du får respons,  coachning, spegling i hur du kan utvecklas precis som på en sånglektion. Vår inspelningsledare är själv sångare och har sång som sitt huvudinstrument.

Utrustning.  Summer Night Records ~ Studio är förts och främst en studio just för sång och vi har valt att satsa på det bästa för att du som sångare / sångerska skall komma till din rätt.

Mikrofoner från bland annat Microtech och Brauner med flera.

Micpreamp från Universal Audio – en av världens absolut bästa mikrofonförstärkare.  Mycket av Mikael Jacksons låtar är inspelad med denna.  En bra mikofon är viktigt, men nästan ännu viktigare är mikrofonförstärkaren som på ett tidigt stadium förvaltar diamanten i din sång.

Hörlurar från Sony, Beyerdynamics och AKG  – testa olika hörlurar, allt för att du på ett riktigt bra sätt – skall höra dig själv när du sjunger.  Medhörning är viktigt när man spelar in. Du sjunger inte bra om du inte hör dig själv bra.

Ljudkort från RME ett av världens bästa ljudkort.

Referenshögtalare: NS10, lika viktiga som hörlurar när man sjunger är bra referenshögtalare när man mixar. NS10 är standard i 50 % av alla studios i hela världen. Alla stora artister använder NS10. Om ljudet låter bra i dom här högtalarna, då låter ljudet bra i alla andra högtalare också. Därav namnet ”referenshögtalare”. Många högtalare ljuger. NS10 talar sanning.

Var finns vi?   Summer Night Records ~ Studio ligger på den småländska landsbygden utanför Växjö, i ett vackert 1700 – tal hus, en mysig inredning en blandning av landet och högteknologi.

 

RING! 0472 – 200 10 och boka.

eller mail: studio@summernightrecords.com