Nu är valrörelsen igång, det kanske blir det mest spännande valet någonsin. 

 

En bekant  berättar:

–  Marcus Har du tänk på att för tio år sedan så var det aldrig någon ”vanlig” människa som pratade politik. Idag pratar alla politik. Alla har en åsikt. Alla diskuterar på sociala medier. 

Och så har det blivit, alla pratar politik, idag.

En annan  berättar:

– Jag lyssnar inte på radio längre. Jag lyssnar bara på POD.  I bilen varje dag, jag följer fem olika  POD:ar  jag väljer det som intresserar mig,  jag slipper reklam och musik jag inte gillar. 

 

POD

Det som är så fantastiskt 2018 är att man kan nå direkt till  väljare utan att behöva gå via tidningar TV och Radio. Med en POD spelar man in sina egna program och når direkt vill väljarna.

Det är en myt att väljarna är ointresserade av politik! 

Väljarna gillar detta också, lite trötta på lösryckta citat, hetsigt käbbel och journalister som vill ha drama,  söker många väljare aktivt andra kanaler för att bilda sig en egen uppfattning innan dom bestämmer sig var dom lägger sin röst. Både PODcast och ljudböcker ökar dramatiskt i Sverige. Alltfler väljer en POD framför radio idag, i bilen på väg till jobbet. På söndagsmorgonen.  

 

Du har säker redan sociala medier, ditt parti likaså. Allt är riggat för ett dramatiskt val, många bedömare säger att valet 2018 kommer att avgöras inte i Radio och TV utan  just sociala medier.

Tänk dig då. Du och en partikollega spelar in er POD med bra ljudkvalité. Ni är personliga mänskliga avspända, ni är er själva. Så som ni är när ni tar fika och pratar. Väljarna lär känna er.

 

Det finns många sätt att göra en POD här är några punkter man kan ha med för att skapa en skön mix att lyssna på. 

Inledning

Ni kan börja er POD med att prata om veckan, vad du har gjort, vad din partikollega har gjort och vad har hänt i världen, vad har hänt i Sverige eller vad har hänt lokalt. Ni kommenterar utspel, tweets, skandaler egna förslag och motståndarnas förslag. En bra start på en POD.

Ämne för dagen

Ni kanske  har valt ett ämne till exempel välfärd, asyl och flyktingfrågan. skolan eller trygghet, ni fördjupar er i detta, säger vad ni tycker och vad ni skulle gjort. Ni , analyserar och breddar.

Återblick

Tänk på allt fint ni har lyckats åstadkomma dom senaste fyra åren. Ni är stolta att ni fick igenom det där förslaget, det var värt den där tuffa förhandlingen  den där kalla oktoberkvällen 2015.
Eller när ni satte ni stopp för den där tokiga idén från era politiska motståndare som skulle drabba vanligt folk alldeles för hårt.  Tänk på allt ni har gjort för att göra Sverige, eller Region Kronoberg, eller Växjö, Alvesta eller Tingsryd  till en bättre plats för alla invånare, Ni  och era partikollegor känner till allt gott ni har gjort dom senaste fyra åren, men vet väljarna?  Ta några minuter och skryt lite om allt bra ni faktiskt har gjort. Låt väljarna få veta. 🙂

Ta med en gäst.

Gäster är trevligt!

Ni kan tillexempel bjuda in en expert, en forskare eller rent utav en partiledare.

Man kan bjuda  in den ”vanliga människan” En pensionär eller arbetslös, en företagare eller entreprenör, en sjukskriven eller invandrare. En skolungdom eller en lärare.  Ni kan tillsammans stöta och blöta problem och lösningar och visioner.

Ni kan också bjuda in en annan politiker från ert parti, eller en politiker ni samarbetar med.  Eller rent utav en politisk motståndare. Tänk va fint att få ha den där debatten eller samtalet med en politisk motståndare på ett vänskapligt konstruktivt sätt i er POD, nästa vecka blir ni inbjudna att vara gäst i deras POD.  Ni får båda ut ert politiska budskap och lyssnarna får en klar bild av vad som skiljer er åt.

Lögnen kan färdas från Kairo till Konstantinopel när sanningen letar efter sina sandaler.”

– gammalt arabiskt ordspråk  

Det florerar fake news, myter och en hel del  alternativa fakta idag. Och folk tror på dom. Vem slår hål på alla dessa fake news och alternativa fakta?  Vem nyanserar den hårt vinklade bilden?  Jag är säker på att du skulle kunna fylla ett helt program med felaktigheter du har stört dig på. I en POD har du chansen att berätta för folk dom felaktiga fakta du upptäcker. Detta kan bli en bra återkommande punkt.

Frågestund, lite skvaller, avslut.

Ni har frågor från väljare som ni besvarar. Ni har kanske ytterligare en punkt på programmet. Ni avslutar er POD med lite oskyldigt skvaller om er själva eller om era motståndare.

Ni gör en bra skön mix. Ni bestämmer, det är er POD och ni har vansinnigt kul – ni når ut med ert budskap.

Nästa vecka kommer ni tillbaka och pratar om det som gör er upprörda. Ni har valt ett nytt ämne förklarar hur ni tänker vad ni tycker vad ni vill.

Nästa vecka är ni tillbaka, ni börjar få lyssnare och har fått in frågor från lyssnarna.

 

Tryck ut er POD i alla sociala medier och på alla plattformar som har POD. 

Ni gör detta vecka efter vecka, ert parti trycker ut era avsnitt i alla era sociala medier, ert parti trycker ut er POD i partiets alla sociala medier i alla kanaler.

Ni lägger också ut er POD på alla platser där folk hittar POD:ar. Spotify, iTunes, Soundcloud, a-cast och allt vad dom heter.

Ni börjar få fler lyssnare får fler mail, folk delar era POD-avsnitt.

 

Inte bara för nya väljare.

Man gör inte sin POD bara för nya väljare, utan lika mycket för att behålla gamla väljare för att påminna dom och skapa starkare band.  Dessa väljare pratar också med sina vänner, dessa är ambassadörer för er och kommer att dela er POD på sina facebook sidor och kommer att skriva ”lyssna 3.04 in i klippet lyssna vad han säger.

”dom som gjorde den där POD:en, ta någon av dom”

Att spela in en POD är att visa framfötterna i ditt egna parti. Om du och din kompis gör en POD som får spridning så kommer dina partikollegor, ledningen se att ni visar upp er.  Nästa gång det är dags för att välja någon till ett förtroendeuppdrag så kanske någon tänker på dig.

 

Vad hjälper jag er med.

Jag som har studion heter Marcus Perlitz. Studion är välutrustad och ligger mycket vackert. Jag hjälper er med avspänd miljö med ljudkvalité, men också hur ni lägger upp en bra POD, hur ni får till en bra mix.

 

Hur känns det att prata i Michael Jacksons mikrofon?

Till POD inspelning använder vi dom klassiska SM7B mikrofonerna som är standard i radiostudios över hela världen. Michael Jackson spelade in alla sina största skivor med SM7B. Vi har också all annan nödvändig teknik för ljudkvalité som jag inte skall tråka ut er med genom att bli för teknisk, men tro mig – det låter mycket mer seriöst än inspelningsfunktionen på din smartphone..

Väldigt vacker miljö – du blir avspänd,

Många som spelar in en POD vittnar om att miljön är viktig, att bli avspänd.
Vi har en mycket mysig miiljö. Här hämtar du hämtar, ni har roligt och trevligt. När folk lyssnar på er POD så framstår ni som glada och avslappnade.

Coaching. 

Jag hjälper er med hur ni skall tänka, inspiration, frågor att ställa. Hur får man till en bra mix, vad är en bra start vad är ett bra avslut.

Låg kostnad

Valåret 2018 har vi sänk priset rejält. Normalpriset för 90 minuter i vår studio är 1700 kronor, men då ingår också musik och video. En POD med samma fina inspelningsutrustning kostar 600 kronor, det blir 300 kronor per person om ni är två.  En mycket låg kostnad, men då kan ni också komma varje vecka.

 

RING! 0472 – 200 10 och boka.

eller mail: studio@summernightrecords.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priser

45 minuters POD med ankomst, inspelning och redigering  600 kr totalt 90 minuter

Betala gärna med swish       swish_logo_primary_cmyk

 

Om du varit hos oss eller är på väg hit ~ gilla ~ dela ~ din upplevelse med dina vänner på. Dela ~ foton ~ filmklipp ~  mp3 ~ till alla dina vänner. Gilla och dela den här sidan nedan.